Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Doi tineri din R.Moldova cercetaţi…

Doi tineri din R.Moldova cercetaţi pentru că vindeau „leacuri de impotenţă” în România

Doi tineri din Republica Moldova riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru că au vândut medicamente „miraculoase” pentru sute de tineri. Gelul comestibil, care trebuia să vindece impotenţa, bolile de ficat, rinichi, plămâni au fost vândute direct din portbagajul maşinii. Nu există nici un studiu care să arate că medicamentul poate să vindece măcar… durerile de cap. Astfel, poliţiştii se aşteaptă la un val de plângeri pentru escrocherie, scrie Adevarul.Bărbaţii au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 1, care au descoperit că aşa-zisele medicamente erau simple geluri cu miere şi mere şi pot fi vândute exclusiv în farmacii. Pentru reclama lor mincinoasă, modul în care i-au escrocat pe clienţi, dar şi faptul că nu aveau autorizaţie de comerţ stradal şi nici nu au eliberat bonuri fiscale, moldovenii riscă să ajungă în spatele gratiilor.

„Tinerii au fost amendaţi cu 1.000 de lei şi le-a confiscată marfa. Cercetările continuă pentru că există mai multe informaţii că ar fi fost comise mai multe infracţiuni. Rolul poliţiei este să îl protejeze pe cetăţean. Din verificările de până acum, produsele vândute nu erau medicamente”, a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş. Tinerii sunt acum cercetaţi în libertate.

Reducere de 5 lei
În doar câteva ore, cu reclamă mincinoasă, mai mulţi tineri veniţi de peste Prut în Timişoara au reuşit să se îmbogăţească. Au mizat pe naivitatea persoanelor de vârsta a treia şi le-au vândut suplimente alimentare cu 60 de lei, cu promisiunea că produsul vindecă toate bolile pământului. Situaţia pare cu atât mai gravă cu cât întreg târgul a avut loc în plină stradă, medicamentele fiind vândute din portabajul maşinii cu numere de Chişinău.
„E o batjocură ce au făcut ei. Mi-au oferit 5 lei reducere pentru că sunt persionară, dar nu au niciun act oficial să arate dacă medicamentele lor sunt bune de ceva sau dacă o să îmi facă şi mai rău”, a spus Dana Olteanu, o pensionară de 72 de ani, care a şi sunat la poliţie.

Poliţiştii se aşteaptă ca în zilele viitoare, o serie de clienţi care au cumpărat aşa-zisul medicament să depună plângere împotriva vânzătorilor de peste Prut, mai scrie Adevărul.